Kasviskarnevaalit

Mikä on sinun suosikkikasviksesi? Pidätkö porkkanasta vai leikkaako lanttu?

Kasviksia ovat juurekset, vihannekset, sienet, marjat ja hedelmät. Loppukesästä ja syksyllä tuoreita kasviksia on runsaasti tarjolla – on kasviskarnevaalin aika!

Kasvikset kuuluvat jokaiselle aterialle. Lautasmallissakin puolet lautasesta on varattu kasviksille.

Syö kasviksia kuusi kourallista, viittä eri väriä joka päivä. Viisi hyvää syytä syödä kasviksia:

1. Kasviksista saat vaihtelua, sillä niissä on paljon valinnanvaraa.

2. Kasvikset ovat hyvä välipala: voi syödä sellaisenaan, ainakin useimmat.

3. Kasvikset ovat maukkaita!

4. Kasvikset auttavat sinua pysymään terveenä.

5. Ei niistä haittakaan ole =)

Keksitkö sinä lisää hyviä syitä syödä kasviksia?

Mitä hyvää kasviksista voisi tehdä?

Porkkanarieskat

4-5 dl porkkanaraastetta
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä tai 
50 g sulaa margariinia tai voita
5 dl hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon muut aineet. 
  2. Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin litteiksi riekoiksi.
  3. Paista niitä uunissa 250 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Annoksesta tulee noin 8 -10 kämmenen kokoista rieskaa.

Saksalainen perunasalaatti

8 kiinteää perunaa
vettä, suolaa
pieni sipuli tai punasipuli
salaatinlehtiä
2–3 rkl kapriksia

Öljykastike:
2/3 dl öljyä
3 rkl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria

1. Keitä perunat kuorineen ja kuori kuumina. Leikkaa viipaleiksi ja kaada heti päälle öljykastike. Se maustaa hyvin lämpimät perunat.
2. Silppua tai viipaloi sipuli. Kokoa salaatti annoksiksi salaatinlehtien tai silputun keräsalaatin päälle. Ripottele pinnalle kapriksia.

Takaisin

Mikä on sinun suosikkijuures?

TUNNISTATKO, MIKÄ JUURES ON KUVASSA?

Tunnistatko, mikä juures on kuvassa?