Vatkaimen varressa
Sähkövatkain leipurin korvaamaton apu.
Vikkelästi vatkaimella syntyvät
- kermavaahto ja rahkakerma.
- valkuaisvaahto.
- marengit.
- kakkutaikina.
- murotaikina, pieni pulla-, sämpylä- tai leipätaikina (taikinakoukut).
- mureketaikina (taikinakoukuilla)
Paljonko kerralla?
Tavallisella vatkaimella voi vatkata kerralla esimerkiksi
- 1–2 annosta kakkutaikinaa (jossa on 6–8 kananmunaa).
- 500 g eli ½ kg huoneenlämpöistä margariinia tai voita.
- 10–15 valkuaista marengiksi tai muuten vain.
Astia
Parhaiten vatkauskulhoiksi sopivat muovi-, lasi- tai teräskulhot tai teräskattilat. Jos kulhon pohjassa ei ole "jarrupaloja", kulho saattaa liukua pöydällä. Sirpaleilta ja sotkuilta välttyy, kun levittää kostutetun pöytäpyyhkeen jarruksi kulhon alle.
Puhdistus
- Puhdista vatkain mahdollisimman pian käytön jälkeen.
- Pyyhi vatkaimen runko ja sähköjohto nihkeällä liinalla. Tarkista, että myös ilma-aukot ovat puhtaat. Älä upota laitetta veteen!
- Irrotettavat koukut ja vispilät puhdistuvat muun tiskin mukana.
- Kierrä johto laitteen ympärille ja palauta vatkain säilytyspaikkaansa