Luvan kanssa liedellä
Kokkaile turvallisesti lieden kanssa.
Kun käytät sähköliettä
- Älä kytke tyhjää levyä päälle. Varmista, että väännät oikeaa kytkintä!
- Älä kuumenna tyhjää astiaa.
- Sammuta levy aina ensin, poista astia levyltä vasta sitten. Näin se ei unohdu päälle.
- Kytke levy ensin täysille, valvo kuumenemista ja laske lämpöä, kun ruoka alkaa kiehua. Käännä astioiden kahvat sivuun, etteivät ne tartu lähellä liikkuviin.
- Kun käytän liettä, älä poistu paikalta vaan pysy keittiössä.
- Älä säilytä liedellä mitään, ettei satu palovahinkoja!
Lieden hoito
Valurautalevyt
- Kun levyt ovat käytön jälkeen jäähtyneet, pyyhi ne heti käsiastianpesuaineveteen kostutetulla liinalla. Huuhtele pesuaine pois ja kuivaa pinnat, jotta levyt eivät ruostu.
- Poista kiinnipalaneet ruokatahrat liotuspesulla. Pehmitä lika märällä liinalla ja käytä astianpesuharjaa apuna. Varo hankaavien ja naarmuttavien aineiden ja pesuvälineiden käyttöä lieden emali- tai teräspinnalla.
- Levyjen metallireunat kirkastuvat, kun niitä hankaa sokeripalalla.
Keraaminen liesitaso
- Puhdista taso käytön jälkeen nihkeällä, käsiastianpesuaineeseen kostutetulla liinalla. Huuhdo ja kuivaa pinta. Hankaavat aineet tai pesuvälineet, teräsvillat ja karhunkielet vaurioittavat pintaa.
- Jos tason pintaan jää harmaita jälkiä, ne puhdistuvat keraamiselle liedelle tarkoitetulla puhdistusaineella. Käytä erikoispuhdistusainetta aina ohjeen mukaan.
- Jos lämpimälle keraamiselle tasolle joutuu sokeripitoista ainetta, muovia tai alumiinifoliota, poista se välittömästi metallikaapimella.
- Älä vedä keittoastiaa keraamisella pinnalla. Epätasainen tai likainen pohja voi naarmuttaa ja jättää tahroja tason pintaan. Älä käytä keraamisella liedellä alumiinipohjaisia astioita.