Kattaminen

Missä on lasin paikka? Entä keittolusikan? Ota kattajan kikat haltuun.

Pöytä

  • Pyyhi pöytä tai vahakangas.
  • Jos käytät kangasliinaa, ravistele pöydällä olevasta liinasta roskat pois tai valitse kaapista puhdas ja sileä liina.
  • Kekkeriliinaksi sopii hyvin kuitulakana tai siisti, sileä, yksivärinen lakana tai puhdas vanha verho.

Tuolit

  • Järjestä tuolit vierekkäin ja vastakkain ja aseta ne lähelle pöydän reunaa.

Astiat

  • Lautanen tuolin kohdalle, 2-3 cm päähän pöydän reunasta (kaksi sormen leveyttä).
  • Haarukka lautasen vasemmalle puolelle piikit ylöspäin. Veitsi oikealle terä lautaseen päin tai haarukka ja veitsi molemmat lautasen oikealle puolelle.
  • Pääruokalusikka lautasen oikealle puolelle varsi alaspäin tai lautasen yläpuolelle pesä ylöspäin ja varsi oikealle.
  • Jälkiruokalusikka lautasen yläpuolelle, varsi oikealle
  • Ruokailuvälineet alkuruokaa varten tulevat uloimmaksi eli kauimmaksi lautasesta. Muista, että syödessä edetään ruokalajien tahdissa uloimmista välineistä lähinnä lautasta oleviin.
  • Lasi lautasen yläpuolelle keskelle tai oikeaan yläkulmaan.

Lautasliinojen taittelu

Askartele nimikortit pöytään!

Takaisin