Kattaminen
Missä on lasin paikka? Entä keittolusikan? Ota kattajan kikat haltuun.
Pöytä
- Pyyhi pöytä tai vahakangas.
- Jos käytät kangasliinaa, ravistele pöydällä olevasta liinasta roskat pois tai valitse kaapista puhdas ja sileä liina.
- Kekkeriliinaksi sopii hyvin kuitulakana tai siisti, sileä, yksivärinen lakana tai puhdas vanha verho.
Tuolit
- Järjestä tuolit vierekkäin ja vastakkain ja aseta ne lähelle pöydän reunaa.
Astiat
- Lautanen tuolin kohdalle, 2-3 cm päähän pöydän reunasta (kaksi sormen leveyttä).
- Haarukka lautasen vasemmalle puolelle piikit ylöspäin. Veitsi oikealle terä lautaseen päin tai haarukka ja veitsi molemmat lautasen oikealle puolelle.
- Pääruokalusikka lautasen oikealle puolelle varsi alaspäin tai lautasen yläpuolelle pesä ylöspäin ja varsi oikealle.
- Jälkiruokalusikka lautasen yläpuolelle, varsi oikealle
- Ruokailuvälineet alkuruokaa varten tulevat uloimmaksi eli kauimmaksi lautasesta. Muista, että syödessä edetään ruokalajien tahdissa uloimmista välineistä lähinnä lautasta oleviin.
- Lasi lautasen yläpuolelle keskelle tai oikeaan yläkulmaan.
Askartele nimikortit pöytään!
Takaisin