Pannunalunen pajusta
Paju taipuu virpomisen lisäksi panunaluseksi.
Tarvitset:
- Pienet oksasakset (sekatöörit)
- Pajunoksia
- Luonnonkuitunarua tai ohutta, taipuisaa metallilankaa (esim. kupari- tai kukkalankaa)
Huom! Herkkäihoinen saattaa tarvita ohuet työhanskat, sillä pajunkuori voi ärsyttää ihoa.
- Kerää tasavahvuisia, sileitä ja suoria pajunoksia. Käytä oksien tyvipäät (paksuus 1–2 cm). Jos käytät ohuet latvat, niputa 2–3 oksaa yhteen.
- Katkaise pajut 18–20 cm:n pätkiksi.
- Yhdistä oksat (tai niput) solmimalla kolmesta tai neljästä kohdasta narulla.
- Vedä naru tiukkaan, sillä tuore paju kutistuu kuivuessaan. Jatka solmimista, kunnes oksista muodostuu neliön muotoinen matto.
Vinkki! Solmi ”kissaoksista” pääsiäisliina tai ovikoriste samoin kuin pannunalunen.
Takaisin